In 1972 opende voormalige eigenaresse Hillie Molema de winkel met een kleding- en tassencollectie in leer en suede ontworpen en vervaardigd in het eigen atelier. Maar al gauw werd deze aangevuld met speciaal uit Londen geimporteede handgebreide truien en gypsy rokken.

Door de jaren heen vestigde de winkel haar naam en reputatie in Amsterdam door trouw te blijven aan haar originele en eigenzinnige kijk op mode.

In 1989 zagen we de geboorte van de nieuwe mannenwinkel in het voormalige pand van de Jamin. Hetzelfde unieke gevoel voor stijl en kwaliteit van materiaal en produktie werd bij de samenstelling van de collectie hier ook vervolgd. Met inachtneminig van de wetten en regels die door mannenkleding omgeven worden uiteraard

Tegenwoordig staat Annemarie Burges, dochter van oprichtster Hillie Molema, al enige tijd aan het roer van Look Out. En vooral mede dankzij haar oplettend en persoonlijk oog voor kwaliteit en sterke onafhankelijke inkoop kon de winkel in 2012 haar 40 jarig jubileum vieren.

Gehuisvest in twee tegenover elkaar liggende monumentale panden wordt een verscheidenheid aan lokale en internationale merken gepresenteerd.


Deze eigentijdse stijl kan het beste omschreven worden als Neo-klassiek; van gekleed tot casual, gladgestreken tot slordig en alles daartussen in.

Nu kun je na veertig jaar gerust zeggen dat Look Out een van de meest originele, kleurrijke en creatieve multi-brand winkels van Amsterdam is.

Sinds 1972 kleding, accessoires en een idee….