Over Look Out

In de Look Out vrouwen en mannen winkel, gehuisvest in twee tegenover elkaar liggende monumentale panden op de Utrechtsestraat in Amsterdam, wordt een verscheidenheid aan lokale en internationale merken gepresenteerd. Door de jaren heen vestigde de winkel haar naam en reputatie in Amsterdam door trouw te blijven aan haar originele en eigenzinnige kijk op mode. Deze eigentijdse stijl kan het beste omschreven worden als Neo-klassiek; van gekleed tot casual, gladgestreken tot slordig en alles daartussen in.

In 1972 opende voormalige eigenaresse Hillie Molema de winkel met een kleding- en tassencollectie in leer en suède ontworpen en vervaardigd in het eigen atelier. Maar al gauw werd deze aangevuld met speciaal uit Londen geïmporteerde handgebreide truien en gypsy rokken.

In 1989 zagen we de geboorte van de nieuwe mannenwinkel in het voormalige pand van de Jamin, gelegen tegenover de dames winkel. Hetzelfde unieke gevoel voor stijl en kwaliteit van materiaal en productie werd bij de samenstelling van de collectie hier ook vervolgd. Tegenwoordig staat Annemarie Burges, dochter van oprichtster Hillie Molema, al enige tijd aan het roer van Look Out. En vooral mede dankzij haar oplettend en persoonlijk oog voor kwaliteit en sterke onafhankelijke inkoop kon de winkel in 2012 haar 40 jarig jubileum vieren.

Nu kun je na ruim veertig jaar gerust zeggen dat Look Out een van de meest originele, kleurrijke en creatieve multi-brand winkels van Amsterdam is.